Igår stod det äntligen klart att Radscan är vinnare i Västerås näringslivsgala Guldstänks kategori Årets Exportföretag. Motiveringen lyder:
”Årets Exportföretag har lyckats med bedriften att under lång tid ha mycket god exportutveckling. En framgångsfaktor är att företaget har personal som är engagerade och delaktiga. Allt fler kunder ser vinster med det arbete företaget gör, vilket leder till en ökad expansion på exportmarknaden. Företaget har med hjälp av sina produkter sett till att världen blir mer miljövänlig. För att citera bolagets VD: Det är superhäftigt att bidra till en renare värld.”
Det är med stor ära och ödmjukhet vi emottar detta fina pris!
Radscan har förvärvat skrubberteknik baserat på Kebizutabottnar från LKW Teknik AB. I en Kebizutaskrubber renas gasen i bubblande vätska. I de energiprojekt Radscan tidigare levererat skrubbrar, har reningen utförts på ytan av en fyllkropp. Kebizutateknikens fördelar är främst lägre igensättningsrisk och används därför vid speciellt utmanande reningstillämpningar.
På grund av ökande efterfrågan från våra kunder har vi utökat vårt säljteam. Vi är glada att idag få välkomna Emma Nynäs till Radscan. Emma har studerat kemiteknik på Åbo Akademi och är finlandssvenska.
Istället för att skicka julkort stöttar vi i år Nattvandrarna. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter.
Då Borlänge Energi haft problem med korroderad tubkylare från annan leverantör har man anlitat Radscan för att byta ut denna. Bytet kommer att ske under våren 2020.

Umeå Energi har valt Radscan som konsult för tillståndsanalys av deras anläggning Dåva 1. I projektet ingår analys av och förslag på åtgärder för bland annat surskrubber, kondenserande skrubber och vattenrening. 

Vi är stolta att få presentera Mikael Nilsson som vårt senaste tillskott i teamet, även om han på sätt och vis redan har känts som en av oss ett tag. Micke är nyexaminerad som El & Automationsingenjör och har under sina studier gjort praktik på Radscan flera gånger.
Gävle Kraftvärme uppgraderar sin kondensatrening på sin anläggning Johannes till membranteknik och har valt Radscan som leverantör. I den nya kondensatreningen kommer 30 m3/h att renas varav 22 m3/h kommer att kunna användas som matarvatten. Anläggningen beräknas stå färdig hösten 2020.

Idag välkomnar vi vår nya processingenjör Christian Dahl till företaget. Christian är nyutbildad civilingenjör i Energisystem och har tidigare arbetat som maskinoperatör på GKN. Det är med stor glädje vi välkomnar Christian in på Radscan.

Vi förstärker på projektledarsidan med Nicklas Zakrisson. Nicklas har en bakgrund som konsult inom kärnkraft och kraftvärme. Närmast kommer han från ett uppdrag på Mälarenergi. Med sitt strukturerade arbetssätt och höga energi är vi övertygade om att Nicklas kommer att bli ett starkt tillskott till företaget.