På grund av ökande efterfrågan från våra kunder har vi utökat vårt säljteam. Vi är glada att idag få välkomna Emma Nynäs till Radscan. Emma har studerat kemiteknik på Åbo Akademi och är finlandssvenska.
Istället för att skicka julkort stöttar vi i år Nattvandrarna. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter.
Då Borlänge Energi haft problem med korroderad tubkylare från annan leverantör har man anlitat Radscan för att byta ut denna. Bytet kommer att ske under våren 2020.

Umeå Energi har valt Radscan som konsult för tillståndsanalys av deras anläggning Dåva 1. I projektet ingår analys av och förslag på åtgärder för bland annat surskrubber, kondenserande skrubber och vattenrening. 

Vi är stolta att få presentera Mikael Nilsson som vårt senaste tillskott i teamet, även om han på sätt och vis redan har känts som en av oss ett tag. Micke är nyexaminerad som El & Automationsingenjör och har under sina studier gjort praktik på Radscan flera gånger.
Gävle Kraftvärme uppgraderar sin kondensatrening på sin anläggning Johannes till membranteknik och har valt Radscan som leverantör. I den nya kondensatreningen kommer 30 m3/h att renas varav 22 m3/h kommer att kunna användas som matarvatten. Anläggningen beräknas stå färdig hösten 2020.

Idag välkomnar vi vår nya processingenjör Christian Dahl till företaget. Christian är nyutbildad civilingenjör i Energisystem och har tidigare arbetat som maskinoperatör på GKN. Det är med stor glädje vi välkomnar Christian in på Radscan.

Vi förstärker på projektledarsidan med Nicklas Zakrisson. Nicklas har en bakgrund som konsult inom kärnkraft och kraftvärme. Närmast kommer han från ett uppdrag på Mälarenergi. Med sitt strukturerade arbetssätt och höga energi är vi övertygade om att Nicklas kommer att bli ett starkt tillskott till företaget.

Radscan har fått förtroendet att leverera rökgaskondensering med tillhörande kondensatrening till befintlig Panna 4 vid Sörbyverket. Anläggningen kommer att byggas och tas i drift under 2019. På bilden ser vi VD Lena Svensk från Mjölby-Svartådalen Energi AB och General Manager Helena Roos från Radscan AB då de signerar avtalet. 

I och med att det var dags för omcertifiering av vårt kvalitetsledningssystem enligt ISO 9001, 14001 och 18001 så är Radscan numera certifierade enligt de nya versionerna av standarderna. Skillnaderna mot tidigare versioner ligger framförallt i ett större fokus på ledarskap, riskhantering och omvärldsanalys.