I samband med införandet av den nya dataskyddsförordningen, GDPR, har Radscan tagit fram en Integritetspolicy. Radscan sätter stort värde i att behandla personuppgifter på våra kunder, leverantörer och medarbetare på ett säkert och relevant sätt. Detaljer kring detta går att läsa i vår integritetspolicy.
För att möta den stora efterfrågan av tjänster hos Industriservice har vi anställt en ny servicetekniker. Mauritz Nilsson har tidigare jobbat på M.E. Solutions med service och lager och börjar den 19 mars hos Radscan Industriservice.
Idag har en viktig milstolpe passerats i vårt projekt i Lahti. Skrubbertorn och kondensor är lyfta på plats.
Efter många års arbete har det verkligen satt fart med försäljningen i Polen! Vi får nu för andra gången i år förtroendet att leverera kondensering, denna gång till Olztyns biopanna på 25 MW. I leveransen ingår även kondensatrening. Montaget startar i december 2018.
Under hösten utför Radscan byte av utrustning för kondensering åt Falu Energi & Vatten AB. Leveransen består av kondensor och nödvändig kringutrustning samt erforderlig rivning samt återbyggnation av befintlig utrustning. Anläggningen ska vara i drift till årsskiftet 2018/2019.
Den 22 januari får vi ytterligare en ny medarbetare. Linus Fogelberg har en bakgrund från beställarsidan då han varit kemiingenjör på Mälarenergi. Hans kompetens och erfarenhet blir en bra tillgång i hans nya roll som processingenjör på Radscan.

För första gången på mycket länge levererar Radscan en Reco-EXA. Denna kondensor är väl lämpad för mycket smutsiga gaser och passar därför mycket bra för SCAs pelletsfabrik i Härnösand. Anläggningen ska stå färdig till 1 maj 2018.

För första gången levererar tyska Standardkessel Baumgarte uppfuktning till sin avfallspanna och har valt Radscan till sin partner. De två uppfuktartornen går till Kaunas i Litauen och ska levereras i november 2018.

För att klara av vår ökade orderingång förstärker vi konstruktionsteamet med en ny medlem. Åsa Hillman har tidigare jobbat på FVB och ABB.

ENA Energi AB installerar ny kondensatrening för kondensat från befintlig kondensering. Radscan levererar ultrafiltrering och omvänd osmos. Anläggningen planeras vara i drift till årsskiftet 2017/2018.