Idag signerades kontrakt mellan Radscan AB och Lahti Energia Oy. Under de kommande tre åren kommer vi tillsammans att bygga en ny anläggning i Lahti. Radscan levererar i projektet rökgaskondensering med uppfuktning av rökgaser samt kondensatrening till matarvattenkvalitet.

Eftersom företaget växer i och med nyförvärv av MESAB har behovet av en General Manager för Radscan Intervex uppstått. Vi välkomnar Helena Roos som tillträder i denna roll med start 2/1 2017. Helena arbetade på Radscan under åren 2007 till 2013 i rollerna Processingenjör och Projektledare.

Radscan har fått förtroendet att leverera ytterligare en anläggning till Danmark. Denna gången bygger vi i Odense och leverensomfattningen är två dubbla rökgaskylare med värmepumpar. Med denna teknik erhålles en utgående temperatur på rökgasen av knappa 25˚C.

Med förvärvet av M. E. Solutions AB och en gynnsam marknadssituation söker vi nya, engagerade, medarbetare.
 
Vi söker främst
 
·     Säljande processingenjör
·     Konstruktör
·     Serviceingenjör
·     Servicetekniker
·     Ekonomiassistent
 
Läs mer om tjänsterna under fliken Företaget/Tjänster

Radscan AB har idag förvärvat M. E. Solutions AB.
 
M.E. Solutions AB är idag teknikledande inom installationer av miljösystem i den marina sektorn.
 
Likheterna mellan bolagen är flera, tillsammans räknar vi med att bli ännu starkare och utveckla vårt gemensamma erbjudande till våra kunder ytterligare.
 
Läs mer om M. E. Solutions AB på www.mesab.eu
 

Idag invigdes nya KVV8 som är ett stort steg mot förnyelsebar energiproduktion.
 
Vår kondensering har toppat på hela 100 MW under intrimningen.
 
Efter sedvanliga tal fick vi en pratstund med fantastiska Mattias Klum som syns till vänster på bilden tillsammans med stolt VD Tomas Börgesson.

Efter nästan 3 års arbete var det äntligen dags för spjällöppning i Värtan. Stora mängder energi återvinns i denna anläggning.

Vi har idag erhållit förnyade certifikat beträffande ledningssystemet och innefattar följande standarder.
 
ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
OHSAS 18001:2007
 
I denna utgåva innefattas även systerbolaget Radscan Industriservice samt dotterbolaget Radscan Intervex Polska Sp z.o.o

Vi har idag tecknat kontrakt med Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö . Syftet är tungmetallavskiljning för Rökgaskondensat.